In clipa in care intampinam cea mai importanta decizie pentru un business de success in mare parte ne blocam sau luam decizii pripite in alegerea unui nume de domeniu web.
Un nume de domeniu ales gresit poate avea mai tarziu un impact negativ asupra afacerii tale sau asupra brandului in plus si asupra pozitionarii in cautarile google.
Este extrem de important inainte sa alegi un nume de domeniu sa pui pe foaie un numar mai mare de ideii in alegerea unui domeniu.
Sfaturi pentru un nume de domeniu .ro de succes!
1. Atentie foarte mare asupra extensiei.
Daca te adresezi publicului din Romania iti recomandam sa alegi o extensie de
domeniu .ro, stim ca este tentant sa alegem o extensie noua cum ar fi .it sau .dev sau .pizza insa in foarte multe cazuri ofera incredibilitate si nu recomandam alegerea unei extensii noi pentru un business nou.
Spre exemplu, un client sau utilizator doreste sa iti acceseze site-ul iar site-ul tau se numeste marius.photography in 99% din cazuri utilizatorul va scrie marius.photography.ro, acesta va ajunge pe un site inexistent, asadar mai bine elimini riscul de la inceput si alegi varianta cu domeniu .ro
Domeniile .Ro sunt foarte usor de memorat in plus un potential client sau vizitator care vrea sa iti acceseze site-ul involuntar va introduce la final extensia .ro, este mai familiar pentru ei.
2. Cuvinte Cheie - SEO
Cuvintele cheie in numele domeniului, un rol foarte important.
Cuvintele cheie ajuta in motoarelor de cautare cum ar fi Google si va intelege mai bine despre ce este site-ul tau, ce poti achizitiona de pe el si/sau cu ce se ocupa afacerea ta.
Este greu sa gasesti un domeniu care sa contina cuvintele dorite si sa si fie disponibil spre inregistrare. Daca esti creativ, poti combina cuvintele cheie obtinand un nume perfect.
3. Nume de domeniu scurt!
Cu cat mai scurt cu atat mai bine, usor de memorat, usor de scris si pronuntat, asta dorim si este un factor foarte important.
Numele de domenii lungi pot fi introduse gresit si greu de memorat incat va impiedica utilizatorul sa se reintoarca pe site ceea ce te va afecta foarte mult.
4. Domeniu usor de scris si pronuntat
In clipa in care ti se va cere numele de domeniu de catre prieteni, clienti potentiali colaboratori vrei ca numele domeniului ales sa fie usor de memorat si usor de inteles, incat sa nu fie nevoit sa il noteze sau sa ti se ceara carte de vizita pentru a accesa site-ul.
5. Evita cratimele sau numerele in domeniu.
Nu alege un nume care sa contina cratima deoarece aceste domenii pot fi asociate deseori cu site-uri de tip SPAM/FAKE, iar tu nu vrei sa ajungi acolo.
Nu vrei sa oferi o impresie gresita despre site-ului tau. Domeniile cu cratima sunt mai predispuse scrierii gresite. Daca alegi un domeniu cu cratima deoarece domeniul pe care l-ai fi dorit este deja inregistrat, utilizatorii pot ajunge pe site-ul competitorilor tai daca acestia uita sa introduca si cratima atunci cand incearca sa acceseze site-ul tau.
6. Decizia finala
Pune pur si simplu pe foaie un numar de 5-10 nume de domenii alese de tine, comparale, pronuntale, scriele de mai multe ori, vezi care din ele este exact ce trebuie si nu te grabi.
De asemenea pe langa numele de domeniu ales de tine ai nevoie si de o gazduire web pentru site-ul tau, ca el sa fie online si accesibil.